محک ی مهندسی موز نسل بعد اینده همچنان ادامه دارد. شانس کلمبیا ماه گذشته ثبوت کرد که قارچ مهلک ی موز (مصیبت پاناما) به قاره ی آمریکا که مطمئن کننده بخش بنیادی ی موز در گیتی است، رسیده است. این حمله وم تلاش درجهت خلق ثمر ای که بتواند دربرابر این بلا ایستادگی کند، را عالی کرده است.

دانشمندان در حال استفاده از ترکیبی از رویکردهای مختلف بخاطر نجات موز هستند. گروهی از پژوهشگران استرالیایی ژنی را از موز وحشی بیدار ژنوم برترین نوع تجاری موز یعنیکاوندیش کرده اند و درحال مجهز آزمایش این موزهای مصالحه شده در آزمایشات میدانی در حال انجام است.

پژوهشگران برای تقویت مقاومت کاوندیش دربرابر قارچ کشنده ای که فوزاریوم ویلت (نژاد گرمسیری ۴ یا TR4) صیت دارد، به وسایل ویرایش ژنکریسپر روی آوردند. مخبر کردن ژن مقاومت دربرابر TR4 به ژنوم کاوندیش با استفاده از طرز های سنتی امکان پذیر نیست چون این واریته سترون بوده و با روش کلون کردن اضافه می شود. رندی پلوتز دانشمند بیماری شناسی گیاهی از دانشگاه فلوریدا می گوید که شاید عزب راه استقلال کاوندیش، دستکاری ژنوم آن باشد. این واریته ۹۹ درصد از کل محموله های جهانی موز را تشکیل می دهد. جیمز دیل بیوتکنولوژیست دانشگاه متخصص کوئینزلند استرالیا، در ماه ژانویه و به محض اینکه اولین شایعات درمورد پیوستن TR4 به کلمبیا ظاهر شد، بررسی موزهای تبدیل ژنتیکی یافته را آغاز کرد. دیل می گوید:.در آن هنگام، کلمبیا یک وضعیت اضطراری ملی اخبار کرد و اکنون میزان توجه به این موضوع به فراز رسیده است.



کارکنان درون حال بررسی ثمر برداشت شده موز در مزرعه ای تو استرالیا

این اولیه باری حلق که یک گوناگونی ی تجاری موز با انقراض رو به رو می شود. در نیمه ی نخست دهه ی ۱۹۹۰، سویه ی دیگری از قارچ فوزاریوم که TR1 نامیده می شود، تقریبا طولانی موز بزرگوار آن دوران یعنیگروس میشل را از بین برد. اما کشاورزان یک نسخه ی پشتیبانی از موز کاوندیش داشتند که دربرابر TR1 قرص بود و به اندازه ی کافی محکم بود که مکان به جایی درون جریان صادرات را تحمل نرم و دارای طعم و بافت سزاوار سرزنش قبولی باشد. درس دهندگان مبصر موز مانند چیکیتا بوسیله کاوندیش روی آوردند.

این جنین جایگزین آسانی وجود ندارد. رودومیرو اورتیز متخصص ژنتیک گیاهان از دانشگاه علوم کشاورزی سوئد می گوید که هیچگاه نوع طبیعی موز وجود ندارد که دارای کیفیت موز کاوندیش باشد و دربرابر TR4 نیز پایدار باشد. البته قارچ همچنین حریفی سرسخت است. این قارچ بوسیله مایه ی قارچ کش ها نمی میرد و می تواند تا ۳۰ سال تو قبر بماند. این فقره سبب شده است که TR4 بتواند بوسیله آرامی و به کمک افزار آلوده و گور در سرتاسر دنیا پراکنده شود. سویه ی مذکور درون دهه ی ۱۹۹۰ و قبل از حمله بوسیله استرالیا و کشورهای خاورمیانه و آفریقا، ابتدا به خرابکاری محصولات موز آسیا کرد. حالا TR4 واقف قاره ی آمریکا شده است و پژوهشگران می گویند که اگر نتوانند این موز را دربرابر قارچ مقاوم کنند، کاوندیش طی چند دهه ی آینده منقرض خواهد شد.

گروه دیل روی تغییر گیاهان موز با خبردار کردن ژنی از موز وحشیMusa acuminate malaccensis که دارای مقاومت دربرابر TR4 است، تمرکز کردند. پس از انتشار نتایج امیدوارکننده نتیجه از یک ازمایش میدانی کوچک در سال ۲۰۱۷، او بررسی ی بزرگ رطوبت را ۱۵ ماه پیش آغاز کرد.مقاله های مرتبط:تلاش برای استقلال درختان موز از خطر انقراضموز در آستانه انقراض راحتی داردتغییر ژنوم با CRISPR، راهی بدیع برای مقابله با ویروس موز

دیل و همکارانش کاوندیش ترانس ژنیک را در نیمه هکتار زمین آلوده به TR4 در شمال استرالیا کاشتند. دیل می گوید موز ترانس ژنیک عملکرد خوبی دارد، درون حالی که حدود یک سومین از موزهای معمولی که برای مقایسه کاشته شده اند، با قارچ آلوده شده اند. وی قصد دارد که پس از تکمیل مطالعه در سال ۲۰۲۱، اثبات مسئولین استرالیایی را برای بازاریابی یک موز کاوندیش ترانس ژنتیک بگیرد. اما غیرممکن است بتوانیم پیش بینی کنیم که آیا مقامات چنین چیزی را تصویب می کنند یا فرایند گرفتن تایید چقدر کشش می کشد. حتی اگر موز ترانس ژنیک دیل تاییدیه را بگیرد، خرید آن یک بغرنج است. محصولات ترانس ژنیک مدت ها است بوسیله اختصاص در اروپا با عدم شانس عمومی مواجه است. پلوتز می گوید:جیمز موز بسیار خوبی دارد که به دیدن می رسد تقریبا دربرابر TR4 مقاوم است اما اینکه آیا مصرف کنندگان این موزها را بخرند خواه خیر موضوع کاملا متفاوتی است.

دیل در تلاش خوشایندتر کردن موزهای مهندسی شده برای مسئولان مربوطه، درحال بهسازی ژنوم کاوندیش با استعمال از کریسپر است تا انگیزه مقاومت آن دربرابر TR4 شود. در این سیاق ژنی از گیاه دیگر متوجه ژنوم کاوندیش نمی شود. او درحال تلاش است که یک ژن خاموش را موجب مقاومت دربرابر TR4 می شود، در کاوندیش کوشا یواش. این همان ژنی است که او در M. acuminate شناسایی کرده است. اما این فقره هنوز در مراحل مقدماتی است. دیل می گوید قبل از اینکه این موزها برای آزمایش وارد میدان شوند، چندین سال زمان حاجت است.

پژوهشگران دیگر درحال مصرف از کریسپر برای استواری قدرت دفاعی کاوندیش از اسلوب های دیگری هستند. لینا تریپاتی زیست شناس مولکولی راه اندازی ی بین المللی کشت گرمسیری در نایروبی کنیا درحال استفاده از افزار ویرایش ژن برای سرکوب ژن هایی از کاوندیش است که بوسیله نظر می رسد جهت حساسیت این گیاه دربرابر TR4 می شوند. تاکنون، او تنها بافتن کاوندیش را داخل آزمایشگاه ویرایش کرده است. جنین ی پس ازآن درس و نمو این بافت در قلمه های درخت و بعد دیدن اینکه آیا گیاهان از TR4 جان سالم در می برند یا نه است. پژوهشگران ملک فیلیپین پیشنهاد کرده اند که آزمایش موز کاوندیش ویرایش شده ی تریپاتی داخل کشور آن ها انجام شود؛ TR4 تو آن جا حیات دارد اما درون کنیا نیست.



پژوهشگران ژنوم گیاهان جوان موز را ویرایش کرده اند تا دربرابر قارچ فوزاریوم ویلت ثابت قدم باشد.

یک استارتاپ بیوتکنولوژی به نام Tropic Biosciences داخل انگلستان در تلاش است که از کریسپر بخاطر محکمی جهیز امن کاوندیش استفاده نرم. همه ی گیاهان لفافه های کوچکی از RNA تولید می کنند که فعالیت برخی از ژن های گیاه را کنترل می کنند.مطالعات اخیر علامت داده اند که گاهی اوقات فداکار از این رشته هایRNA می توانند ژن های موجود داخل پاتوژن ها را سرکوب کنند و متصرف را از پای درآورند. این مشارکت بیوتکنولوژی در حال استفاده از کریسپر برای تصحیح رشته های RNA موجود در کاوندیش است به صورتی که بتوانند ژن های TR4 را غیرفعال کنند.

اما هنوز پیدا نیست که استقبال جهانی از این موزهای ویرایش ژنی شده بوسیله چه صورت خواهد بود. در سال ۲۰۱۶، وزارت کشاورزی آمریکا یک قارچ خوراکی را که ژنوم آن با استفاده از کریسپر ویرایش شده بود، تایید نکرد. این کار نشان می دهد که آن ها امکان پذیر است دربرابر موزهای ویرایش ژنی شده نیز همین رفتار را داشته باشند.

دولت های کلمبیا، شیلی، برزیل و ژاپن بیانیه های رسمی را منتشر کرده اند که نشان می دهد آن ها ممکن است درمورد محصولات تصحیح شده با کریسپر شیرهدار نگیرند. اگرچه هیئت قانونگذاری ی اروپا گفته است که محصولات ویرایش ژنی را دقیقا شبیه سایر غذاهای ترانس ژنیک مورد ارزیابی قرار می دهد.

اورتیز از تلاش های پژوهشگران درزمینه ی مهندسی ژنتیک گیاهان امان می کند اما درمورد تمرکز صرف کردن روی راه حل بیوتکنولوژی برای حل معضل موز هشدار می دهد. او می گوید علاوه پیاده شدن کاوندیش، بیش از هزار جنس دیگر موز وجود دارد. آن ها به اندازه ی کاوندیش تولید نداشته و صادر نمی شوند یا طعم ی مشابهی را ندارند اما شرکت های تجاری موز باید سعی کنند بازاری برای موزهای جایگزین روشن کنند.بیشتر بخوانید:سیر ناامیدکننده اخبار اقلیمی؛ جهان درون اسکان نیستان زدایی ضعف خورداگر تمام درختان زمین نابود شوند، چه اتفاقی می افتد؟تخریب وسیع جنگل های آمازون تو برزیل و تاثیرات نامطلوب خراج از آنپژوهشی نو درباره درختان و نقش آن ها درون تغییرات اقلیمیتکنیک کریسپر اکنون قادر بوسیله ویرایش همزمان چند ژن است

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها